Magánszálláshely üzemeltetés

Lakás kiadása rövidtávra külföldieknek
HomePage-Hero-img_1.jpg

Szolgáltatásaink

Milyen feladatok ellátását vállaljuk.

Vállalási terület

Hol vállaljuk magánszálláshely üzemeltetését?

Vállaljuk magánszálláshely “bérüzemeltetését”, akár rövid távra is! Utazás, nyaralás, külföldi munka, vagy gyermekáldás, esetleg betegség miatt nem tudja üzemeltetni magánszálláshelyét? Ne zárja be a jövedelmező “üzletét” egy hétre se! Ne mondja vissza a foglalásokat! És ne a saját konkurenciáját bízza meg a helyettesítéssel! Vállaljuk az üzemeltetés átvételét akár egy vendégért is!

Vállaljuk a szálláshely szolgáltatás üzemeltetését hosszú távra is, teljes szolgáltatással!

Szálláshely szolgáltatás, rövid távú bérbeadás, közösségi-szállásmegosztás, magánszállás… Sokféle képpen hívják, de mi is a lényeg?

Sokan átgondolták, átszámolták már, hogy kiadó lakásuk mennyivel több pénzt hozna havonta, ha nem hosszú távra lenne kiadva (klasszikusan), hanem rövid távra külföldiek bérelnék éjszakánkénti díjazásért. És igen, sokan kiszámolták, hogy a rövid távú bérbeadás által még egy közepes kihasználtsággal (foglaltsággal) is legalább a jelenlegi bérleti díj bevétel duplájához jutnának.

Mi a hátránya? Miért nem teszi mindenki?

Akkor miért is nem teszi meg mindenki? Alapvetően az alábbi visszatartó problémákkal találkoztunk az elmúlt években:

 • Nyelvtudás hiánya – tudni kell kommunikálni a külföldi vendégekkel, és a kapcsolatot is tudni kell tartani vele. Illik legalább angolul jól beszélni, de nem árt még legalább egy nyelv ismerete
 • Idő és energia hiánya – egyetlen saját lakás külföldieknek való rövidtávú kiadása – magánszálláshely üzemeltetése – is gyakorlatilag teljes embert kíván. Erre a legtöbb tulajdonosnak nincs ideje, sem energiája, hiszen van egy szakmájuk, munkahelyük, elfoglaltságuk, családjuk. Emellett nehéz hetente többször a lakáshoz szaladgálni, ügyeletet tartani, a kulcsokat és az ingatlant átadni, átvenni, mosni és takarítani a vendégek után. Az égőket cserélgetni, kapcsolókat javítgatni, csöpögéseket és dugulásokat megszüntetni.
 • Bizalmatlanság és a tapasztalat hiánya – hiába kecsegtető a szálláshely szolgáltatás nyújtása által megkereshető pénzmennyiség, de a mostani bérleti díj bevétel viszonylagosan biztosnak mondható, míg a rövidtávú bérbeadás bizonytalan, nincs tapasztalata a tulajdonosnak, vajon kivennék-e a külföldiek a lakást, fizetnének-e érte annyit, amennyivel számolt, nem lakják-e le jobban az ingatlant és a berendezést, mint a hosszútávú bérlők, egyáltalán megfelel-e a rövidtávú kiadásra a bútor, a berendezés, az ingatlan.
 • Ismeretek hiánya – nem tudja a tulajdonos, hogy mi a menete a dolognak. Holl kell bejelenteni, milyen engedély kell hozzá, hogyan és mennyit kell adózni utána, milyen nyilvántartási és jelentési kötelezettséggel jár? Hol érdemes hirdetni, mennyibe kerül a hirdetés?
 • Túl sokat kellene foglalkozni vele – és egész egyszerűen ennyi plusz bevétel nem ér meg ennyi plusz munkát a tulajdonosnak.

Szolgáltatásaink

Teljeskörű Üzemeltetés
Teljeskörű Üzemeltetés Tartalma: 
 • Airbnb profil átnézése/létrehozása
 • Árazás, Airbnb profil napi szintű kezelése. Nem használunk árazó szoftvert, napi szinten állítjuk az árakat a legjobb bevétel elérése érdekében.
 • Kommunikáció a vendégekkel, online és telefonos elérhetőség
 • Takarítás
 • Takarítószerek beszerzése (felmosószer, ablaktisztító, vízkőoldó, stb.) – benne van a csomagban a termékek ára is
 • Bekészítések beszerzése (WC papír, szappan, sampon, kávé stb.) – benne van a csomagban a termékek ára is
 • Igény esetén bor-csokoládé bekészítése (külön fizetendő) 
 • kulcsszéfes/személyes kulcsátadás a vendég választása szerint vagy kizárólag kulcsszéfes bejutási lehetőség részletes, fényképes bejutási leírással és lakásinfóval.
 • Mosatás
 • Számlázás
 • NTAK vendégadatok előzetes lekérdezése, rögzítése Vendegem alkalmazásban
 • Havi bevallásokhoz az adatok összesítése
 • Ügyelet: alap hibák elhárítása és vendégpanaszok kezelése személyesen. (tartalmazza a díjunk) Szakember igénybevétele esetén annak felkutatása, fogadása, kifizetése (tulajdonos költsége)

a CN Ingatlan csapata

+36304800653

Vállalási területek

Amennyiben az ingatlan állapota és a berendezés megfelel a célnak, és a társasház SZervezeti és Működési SZabályzata sem tiltja az alábbi területeken tudjuk vállalni magánszálláshely üzemeltetését:

Budapest, II. kerület belvárosi része; I. kerület; V. kerület; VI. kerület körúton belüli része és a Körút vonzáskörzete; VII. kerület körúton belüli része és a Körút vonzáskörzete; VIII. kerületben a Rákóczi út vonzáskörzete, körúton belüli része; XIII. kerület Újlipótváros, a Körút és a Nyugati tér vonzáskörzete.