Ingatlankezelés

Ingatlan kezelés, ingatlan management

Kiadó és kiadott ingatlanok kezelése, külföldi bérlők esetén is teljes-körű szolgáltatással

Hosszú távra kiadott egységek esetén vállaljuk az ingatlan kezelését-managelését magyar-angol-német nyelven. Rövid távú bérbeadás, és/vagy több vendégszobával (egységgel) rendelkező lakóingatlan esetében az ingatlan magánszálláshelynek, vagy egyéb szálláshelynek (“Hostel”-nek) minősül, így azon megbízásokra a magánszálláshely üzemeltetés és a Hostel üzemeltetés menüpont alatti feladatellátások és díjazások érvényesek.

Lakás, lakóingatlan, iroda és üzlethelyiség kezelése! Lakóingatlanok és nem lakóingatlanok kezelését is vállaljuk!

Amennyiben befektetésnek vette az ingatlant, és a továbbiakban nincs kedve állandóan a kiadással és a bérlővel foglalkozni, vagy kiadná külföldieknek az ingatlant magasabb bérleti díj fejében, de nem szeretne velük idegen nyelven kommunikálni, valamint nem szeretné vállalni az ezzel járó többletfeladatokat, ügyeletet, rendelkezésre állást, karbantartást, vagy egyszerűen csak messzire költözött az ingatlantól ahhoz, hogy rendszeresen ellenőrizze a bérlőt, a befizetéseket, eszközölje a javításokat, nem tud rendszeresen az ingatlanhoz utazgatni, mi tapasztalattal, korrekt hozzáállással vállaljuk az ingatlan kezelését, ezen feladatok szakszerű elvégzését!

Levesszük válláról a terheket, Ön csak a bevételt látja az ingatlan kiadásából.

Mit nevezünk hosszú távú lakáskiadásnak?

Adózási kötelezettségeink szerint meg kell különböztetni rövid és hosszútávú lakáskiadást. Nevük azt sugallja, hogy csak az időtartam számít, de természetesen ennél összetettebb a dolog. 

Alapvetően 90 nap alatt beszélünk rövidtávú kiadásról, felette pedig hosszútávúról. De nem csak az időtartam számít.

Rövidtávú kiadás a szálláshely szolgáltatás szabályai szerint történik és adózik.

Hosszútávú kiadás az ingatlan bérbeadás szabályai szerint történik és adózik. Ez terjedt el a köznyelvben az ingatlan albérletbe adásaként (helyesebben bérletbe adás).

Hosszútávú kiadás esetén minden esetben bérleti szerződést kell írni, melyben a felek lefektetik a jogaikat és kötelezettségeiket. Magánszemélyként számlát nem kötelező írni (de lehet).

Bevételünk pedig a személyi jövedelemadó szabályai szerint adózik, ahol választhatunk 10% költséghányad elszámolást, vagy tételes költségelszámolást. Utóbbi esetben a szolgáltatásunk díját is el lehet számolni.

MINIMÁL csomag

Amikor az Ingatlanban bérlő van, tehát az ingatlan lakott:

•  Havonta egyszer az ingatlan állapotát és a rendeltetésszerű használatot ellenőrizzük

•  Havonta, a Bérlőtől a bérleti díjat személyesen átvesszük 

•  Havonta, a Bérlőtől már átvett havi bérleti díj, megbízási díjjal csökkentett összegét Megbízó számára készpénzben átadjuk / Megbízó bankszámlájára megfizetjük

•  Havonta a közüzemi számlák Bérlő általi befizetését ellenőrizzük / ellenértékét Bérlőtől átvesszük, a közüzemi számlákat befizetjük

•  Havonta elektronikus úton a havi közüzemi számlák befizetésének tényét Megbízó felé bizonyítjuk.

 

A jelen pontban foglalt feladatok ellátására vonatkozó megbízás díja a Bérleti díj 10%-a, de minimum 10.000 forint havonta.    

KEZELŐI csomag

Amikor az Ingatlanban bérlő van, tehát az ingatlan lakott:

 • „Minimál” csomag tartalma, plusz:
 • Problémakezelés, nem fizető, házirendet be nem tartó bérlők bevált protokoll szerinti kezelése, szükség esetén az ingatlanból való kirakása, törvény adta lehetőségek határain belül.
 • Megbízó költségére elvégezzük az alábbi azonnali beavatkozást igénylő munkákat:
  – karbantartási munkák
  – veszély elhárítási munkák
  – a rendeltetésszerű használathoz szükségesjavítási munkák
  – a bérleti szerződésben leltárba vett ingóságok működéséhez szükséges javítási munkák
 • a Bérlő(k) felé telefonos ügyeletettartunk fenn, segítséget nyújtunk
 
A jelen pontban foglalt feladatok ellátására vonatkozó megbízás díja a Bérleti díj 12%-a, de minimum 15.000 forint havonta.  

BIZALOM csomag

 • Legjobb eredménnyel kecsegtető csomagunk, ugyanis itt mi választjuk ki a bérlőt.
 • Több mint 15 éves tapasztalatunk alapján kiválasztjuk azt a bérlőt, aki a tulajdonos igényeinek leginkább megfelel, valamint akivel hosszútávon együtt lehet működni.
 • Az ingatlanközvetítőkkel ellentétben a leginkább kezelhető embertípusokat keressük, nem azt, aki már holnap beköltözik. Így jár a legjobban mindenki.
 • A csomagár tartalmazza az ingatlanközvetítői jutalékot is, függetlenül attól, hogy milyen gyakran kell a bérlőt keresnünk.
 • Csak a kiadott hónapok után kell fizetni. Üres hetek esetén nem alkalmazzuk a minimáldíjat.
 • „Bizalom” csomag tartalmazza a „Kezelői” csomag minden szolgáltatását.

A jelen pontban foglalt feladatok ellátására vonatkozó megbízás díja a
Bérleti díj 20%-a, de minimum
25.000 forint havonta.

Természetesen amikor az ingatlant nem bérli senki, nincs elvégzendő feladat, így nincs fizetendő díj sem!

Amennyiben az ingatlant még nem bérli senki, vagy megüresedne és az eddigi bérlő kiköltözne, vállaljuk az ingatlan kiadását is!

 

Ingatlan kezelés vállalási területeinkBudapest, teljes V. kerület; teljes VI. kerület; VII. kerület Körút és azon belüli része, valamint a Körúttól kifelé eső 3. keresztutcáig; XIII. kerület kizárólag Újlipótváros Körút közeli rész; VIII. kerület, Körúton belüli rész, Palotanegyed.

A fent felsorolt területeken kívül sajnos jelenleg nem tudjuk vállalni Ingatlan kezelését, managelését!