"Hostel üzemeltetés"

Egyéb szálláshely, külföldieknek rövid távra kiadható lakás, szobák, hostelek kialakítása, üzemeltetése


 Tisztelt Ügyfeleink!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a jelenleg kezelésünkben lévő apartmanok és hostelek száma és az azokkal járó munka mennyisége miatt:

jelenleg sajnos új 6 szobánál több helyiséggel rendelkező, illetve 16 főnél nagyobb befogadóképességű hostelek, közösségi szálláshelyek üzemeltetését, kezelését nem tudjuk vállalni!

Köszönjük megértésüket!


 

 

Ami törvényileg előírt és kötelező:

A hostelt (egyéb szálláshelyet) bejelentési kötelezettség terheli, valamint minden törvényi előírásnak meg kell felelnie, miután engedélyt kell kérni rá. Ehhez formanyomtatvány és alaprajz szükséges. Akkor minősülhet az általunk kialakított, vagy kialakítandó hostel "egyéb szálláshelynek" (és nem panzió, hotel, szálloda, üdülő, stb.) ha "az e célra hasznosított szobák száma legfeljebb nyolc, az ágyak száma legfeljebb tizenhat"

 

Hostel engedélyezési követelmény

 1. A szoba nagysága:
  1. egyágyas: legalább 8 négyzetméter,
  2. két- vagy több ágyas: legalább 12 négyzetméter, a harmadik ágytól ágyanként további 4 négyzetméter,
  3. legmagasabb ágyszám: szobánként 4 ágy, gyermekek számára emeletes ágy használata is megengedett.
 2. Vizesblokk: a vendégek számára elkülönített fürdőszoba/zuhanyozó vagy mosdó, WC, -kefe tartóval, WC-papírtartó papírral, higiéniai hulladéktárolóval.
 3. Kávékonyha: kávé-, tea főzésére, reggeli jellegű ételek készítésére alkalmas berendezéssel (főzőlap, mosogató, asztal, szék) és felszereléssel (edények), a vendégek számára elkülönített hűtőszekrény használattal.

Hostel üzemeltetési követelmény

 1. Ügyelet: a szállásadó vagy megbízottja a helyszínen vagy ügyeleti telefonszám megadásával biztosítja.
 2. A helyszíni ügyeleti időszakon kívül a vendégek számára belépés biztosítása.
 3. Takarítás:
  1. vendégszoba legalább hetente egyszer, ágyneműhuzat- és törülközőcserével egyidejűleg. (ágynemű: 1 db paplan, 1 db párna személyenként, törülköző: 1 db kéztörlő, 1 db nagyméretű törülköző személyenként), az új vendégek érkezése előtt minden esetben,
  2. a közösen használt helyiségek takarítása mindennap.

 

Ezenkívül rendszeresen adatszolgáltatási kötelezettség is terheli az egyéb szálláshelyeket.

 

 Hostel üzemeltetés

Több szobás egység, mely  közös területtel rendelkezik, szobánként kiadva rövid távra külföldieknek

(amennyiben ez iránt érdeklődik, kérem olvasson tovább)

Magánszálláshely üzemeltetés

Lakás egyben történő kiadása rövid távra külföldieknek 

(amennyiben ez iránt érdeklődik, kérem kattintson)

 

 

Hostel üzemeltetés

Amit mi vállalunk Hostel üzemeltetés során:

Vendég fogadása, szoba átadása, karbantartás, ügyelet (előírás), szoba átvétele, napi takarítás (előírás), heti 1x ágynemű, törölköző csere (előírás), kötelező adatszolgáltatás a jegyzőnek, szabályzat és házirend átadása, betartatása. Kapcsolattartás közös képviselettel, társasházzal, stb. Igény esetén hirdetés, vendégszerzés a megbízó költségére.

Jelenleg magbízásos jogviszonyban vállalunk csak Hostel üzemeltetést! Tehát a tulajdonos marad a hostel tulajdonosa és üzemeltetője a vendégek és a hatóság felé is, mi megbízásos alapon a feladatok minden fizikai teendőjét látjuk el. Ha nem szeretne a tulajdonos egy percet sem kell hogy szálláshelyével foglalkozzon, minden feladatot és intézést elvállalunk.

Jelenleg a Hostel üzemeltetést (természetesen a magyar nyelven felül) angol és német nyelven vállaljuk!

Költségek, Hostel üzemeltetés árak: az ingatlan fekvésétől, méretétől, a szobák és ágyak számától, a feladat nagyságától és az elfoglaltság időigényétől függően a Hostel üzemeltetés ára: havi fix 30.000 - 120.000 forint, plusz a havi bevétel 10-20%-a.

Szeretnénk tájékoztatni kedves leendő ügyfeleinket és érdeklődőinket, hogy ebben minden feladat, az ügyelet tartása, a napi takarítás és a felügyelet, valamint karbantartás is benne van! Egy lakás kezelése jóval kevesebb feladat és időtöltés, így annak a költsége is kevesebb. Összehasonlításul számoljuk csak azzal, hogy a napi takarítás önmagában legalább napi 1 megkezdett munkaóra, plusz az utazás, kiszállás, stb. Melyért a takarító cégek, de még egy "takarító néni" is elkér legalább 1.000 forintot. Ez annyit tesz, hogy egy hónapban átlagosan 30.000 forint lenne csak a napi takarítás eszközölése, mely törvényi előírás.

A végtakarítást cégünk számlázza a vendég felé, így az nem jelenik meg sem költségként, sem adóalapot képző bevételként.

Hostel üzemeltetés vállalási területeink: Budapest, teljes V. kerület; VI. kerület Körút és azon belüli része; VII. kerület Körút és azon belüli része, valamint a Körúttól kifelé eső 3. keresztutcáig; XIII. kerület kizárólag Újlipótváros Körút közeli rész; VIII. kerület, Körúton belüli rész, Palotanegyed.

A fent felsorolt területeken kívül sajnos jelenleg nem tudjuk vállalni Hostel üzemeltetését!

 

Hostel kialakítás, engedélyeztetés

Hostel vagy egyéb szálláshely kialakításánál a törvényi előírásokat, a vendégigényeket és a több éves tapasztalatunkat figyelembe véve tudunk tanácsot adni a méretekkel, kialakítással, bútorozással, gépesítéssel és természetesen a spórolással kapcsolatban! Igény esetén akár teljes-körűen átvállaljuk a beszerzés, kivitelezés, bejelentés és engedélyeztetés folyamatát is.

Ennek költsége minden esetben egyedi, hiszen rengeteg mindentől függ.

 

Kedvezmények, akciók

Amennyiben valaki két hostelt kíván ránk bízni, vagy ajánl egy új ügyfelet, aki egy következő hostelt bíz ránk, és ezen hostelek egymástól nincsenek 1 km-nél messzebb, mindkét Hostel teljes üzemeltetési díjából 10-10% kedvezményt adunk!